Şeftali kompostosu kışlık

Şeftaliden kışlık komposto nasıl yapılır?

Şeftali Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin.
  2. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. …
  3. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Kavanozda şeftali komposto nasıl yapılır?

Öncelikle şeftalinin kabuklarını incecik soyalım ve kavanozların içine küçük küçük doğrayalım. Kavanoz dolana kadar bu işlemi tamamlayalım. Bir kavanoz büyüklüğüne göre 2-3 şeftali alıyor dolduktan sonra üzerlerine şekeri koyalım. Şeker oranını damak tadına göre değiştirebiliriz.

Şeftali kavanozda nasil saklanir?

Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.

Kışlık meyve kompostosu nasıl yapılır?

Kışlık Meyve Konservesi Tarifi

  1. Meyveleri bol su ile yıkayalım.
  2. Meyveleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
  3. Şeftalileri dilim dilim doğrayın.
  4. Eriklerin kabuklarına iğne ile her yerinden delik açın.
  5. Hazırladığınız meyveleri kavanozlara yerleştirin.
  6. Şeker ve suyu derin bir tencereye alarak kaynatın.

Şeftali derin dondurucuya nasıl konulur?

Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup derin dondurucuya koyunuz. Üzerine tarih yazmayı unutmayınız.

Kışlık şeftali püresi nasıl yapilir?

Bebekler İçin Kışlık Şeftali Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri soyup küçük parçalara ayırın be pişirin sonra blender ile püre haline getirin.
  2. Buzluk poşetine koyup dondurmaya hazır.

21-Aug-2015

Şeftali suyu konsantresi nasıl yapılır?

Doğranan şeftaliler tencereye alınır. Üstü basıncaya kadar su ilave edilir, 👆kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpük kepçe yardımıyla alınır. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirilir, daha sonra şeker ve limon tuzu ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılır.