Şam tatlısı yapılışı

Şan tatlısı nasıl yapılır tarifi?

İşte şam tatlısı tarifi

  1. Birinci adım: Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
  2. İkinci adım: Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
  3. Üçüncü adım: Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
  4. Dördüncü adım: Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.

Şambali tatlısı nasıl yapılır Malzemeler?

ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI: Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ve karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın Hamurun üzerine fıstık sıralayın. 200 derecede ( 40 dakika) kızarana kadar pişirin. Şerbet için 2 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker ilave edin.

Sokakta satılan Şam tatlısı nasıl yapılır?

İrmik, su ve şekeri karıştırma kabına alıp 15-20 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Burada amaç şekerin erimesi. karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip bir 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Pişireceğimiz kalıba hiç yağ sürmeden 3-4 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz. Hazırladığımız harcı döküp üstünü düzlüyoruz.

Hazir Sambali tatlisi nasil yapilir?

Şambali Tatlısı (Hazır Tadında ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İrmik, şeker, süt ve karbonat güzelce karıştırılır.
  2. Margarin ile yağlanmış tercihen alüminyum tepsiye yayılır.
  3. Üzeri elle düzeltilir ve 2 saat dinlendirilir.
  4. Bu süre içinde irmik iyice sütü çekecek ve hamurumuz biraz daha katılaşacak.
  5. Bu arada şerbet ocağa konulur.

Şam tatlısının malzemeleri nelerdir?

Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker.
  • 1 su bardağı yoğurt.
  • 1 su bardağı un.
  • 2,5 su bardağı irmik.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya.
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat.
  • 1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık.

Feb 27, 2012

Fıstıklı Şam tatlısı nasıl yapılır?

Fıstıklı Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İrmiği, şekeri, toz badem kullandım ben, unu ve karbonatı koyup karıştırıyoruz.
  2. Yoğurdu döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. …
  3. Üstüne pekmez sürüyoruz. …
  4. Her bir dilimin üzerine fıstıkla istediğimiz şekli veriyoruz.

Sam Tatlisinin Dagilmamasi icin ne yapilir?

Ana malzemesi irmik olan Şam tatlısını yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası hamurunun yağsız oluşudur. Böylece Şam tatlısı o benzersiz kıvamına ve lezzetine kavuşur. Eğer hamuruna yağ koyarsanız kek gibi süngersi bir kıvam elde edersiniz, bu da tatlınızı Şam tatlısı olmaktan çıkarır, revani olur.