Tck 86 3 şikayetten vazgeçme

Türk ceza Kanunu 86 3 maddesi nedir?

Maddenin 3. fıkrasının (e) bendinde kasten yaralama suçunun silahla işlenmesi durumu nitelikli hâl olarak düzenlenmiştir. Suçun silahla işlenmiş olmasının nitelikli hâl sayılmasının altında yatan düşünce, söz konusu aracın mağdurun yaşamı, vücut bütünlüğü ve özgürlüğü bakımından ortaya çıkardığı potansiyel tehlikedir.

TCK 87 3 maddesi cezası nedir?

“Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, üçüncü fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur”, Şeklinde hükümler içermektedir.

Burun kırmanın cezası ne kadar?

Mevzuatta Kasten Yaralama Suçu ve Cezası (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Basit Darpin cezası nedir?

Buna göre, basit yaralama için 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası öngörülmüştür. Hakim seçenek yaptırımlardan adli para cezası veya hapis cezasından birini seçecektir. Adli para cezası uygulamada genel olarak hapis cezasının her bir günü için 20 TL üzerinden tayin edilmektedir.

87 3 maddesi nedir?

(3) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olması halinde, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, kırık veya çıkığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, yarısına kadar artırılır.

86 2 uzlaşma kapsamında mı?

Uzlaştırmaya Tabi Olmayan Suçtan Beraat Halinde Diğer Suçta Uzlaşma. Sanığın işlediği iddia olunan TCK'nın 86/2 ve 86/3-a maddelerinde düzenlenen üstsoya karşı kasten yaralama suçu müstakilen uzlaştırmaya tabi değildir.

TCK 87 uzlaşmaya tabi mi?

3'üncü fıkraya girenler hariç TCK md. 86 ile 88'inci maddede belirtilen suçlar uzlaşma kapsamındadır. Eğer suç, TCK md. 87 dahlindeyse, uzlaşma söz konusu olmayacaktır.