Spinal kord stimülasyonu nedir

Spinal kord stimülasyonu, hastanın omuriliğine düşük voltajlı elektrik akımı verilerek hedeflenen bölgede beyne giden ağrı sinyallerinin iletiminin engellenmesi ve ağrının kesilmesi işlemidir.May 8, 2014

Spinal Kord ne demek?

Spinal Cord, omurilik adı verilen yapıdır. Spinal Cord yaralanmaları omuriliğin herhangi bir travmaya bağlı olarak zedelenmesi sonucu oluşur. Halk arasında omurilik felci olarak da bilinmektedir.

Omurilik stimülasyonu nedir?

Spinal kord stimülasyonu, omurilik zarının üzerine konulan bir elektrot (elektrik kablosu) aracılığıyla uygulanan elektrik akımının ağrının hissedilmesini engellemesi mantığına dayanmaktadır. Bacak, kol veya gövdeden gelen ağrı duyusu bu duyuyu algılayacak olan beyne omurilik aracılığıyla iletilmektedir.

Epidural stimülasyon nedir?

Epidural Stimülasyonu, Omurilik hasarı hastaları için hayal edilemez fırsatlar dünyasının kapılarını açmaktadır. Şu andaki en gelişmiş tedavi olan Epidural Stimülasyon, tüm Omurilik Hasarı Hastalarımızın istemli hareketleri ve bedensel fonksiyonlarını yeniden kazanmalarına yardım etmiştir.

Omurilik pili nasıl takılır?

1.Uyanık, iğne metoduyla yapılan omurilik pili ameliyatı Omurilik zarı üzerine gelindiğinden emin olunduktan sonra bu iğne yardımıyla elektrotlar (kablolar) omurilik zarı üzerine yerleştirilerek olması gereken yere ilerletilir.

Spinal Kord nerede sonlanır?

Spinal kord (omurilik) santral sinir sisteminin (beyin ve omuriliği içerir) uzantısıdır. Beyin Sapından (medülla oblangata'da denir) başlar conus medüllaris'de sonlanır.

Spinal bası ne demek?

Kanser hastalarında %5 – 10 oranında omurilik basısı görülebilmektedir. Bu klinik durumun acil olma nedeni, omuriliğe basının şiddetli ağrıya neden olabilmesi ve/veya kalıcı sinir hasarına (omurilik felci) yol açabilmesidir. Tıp literatüründe spinal kord basısı veya spinal kanal kompresyonu olarak geçer.

Omurilik felci yürüyebilir mi?

Eğer kişinin yaralanma seviyesi ve korunmuş kas miktarı yeterli ise yapılacak olan iyi bir rehabilitasyon programı ve yürüme cihazları ile hatta kanadyen ve bastonlarla, uygun kas gücü ve seviyesi varsa hiçbir yardımcı cihaz kullanmadan da yürüyebilir.