Bilirkişi raporuna beyan dilekçesi

Bilirkişi raporuna karşı beyan ne demek?

VEKİLİ: KONU: Bilirkişi Raporuna karşı beyanlarımızdır. Müvekkil davalı aleyhine açılan huzurdaki davada, davacı talepleri haksız, mesnetsiz ve çıkar sağlamaya yöneliktir. Bilirkişi raporu savunmalarımızın haklılığını açıkça ortaya koymaktadır.

Beyan dilekçesi ne demek?

İlgili kuruma yazılan ve kişilerin beyanını içeren dilekçe beyan dilekçesi olarak adlandırılır. Uygulamada davaya karşı beyan dilekçesi olarak sıklıkla karşılaşılır.

Bilirkişi raporu delil midir?

Bilirkişi raporu, hakim veya mahkeme için bağlayıcı nitelikte bir delil değildir. Hakim, karar verirken bilirkişi raporunu da diğer delillerle birlikte serbestçe değerlendirir.

Bilirkişi raporuna kaç gün içinde itiraz edilir?

6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 281. maddesinin birinci fıkrasında bilirkişi raporuna itiraz süresinin bilirkişi raporunun tebliğ tarihinden itibaren iki hafta olduğu hükme bağlanmıştır.

Karşı Beyan nedir?

Esas hakkında savunma, savcılığın esas hakkında mütalaasına karşı savunma tarafının beyan ve görüşlerini yargılamayı yapan mahkemeye bildirmesidir. Diğer bir deyişle, esas hakkında savunma, ceza mahkemesinde yapılan yargılamada mahkemenin son kararının nasıl olması gerektiği konusunda yapılan son savunmadır.

Bilirkişi raporundan sonra ne olur?

Bilirkişi raporunun teslimi: Bilirkişi raporu tamamlandığında görevi tevdii eden mercie gecikmeksizin teslim edilmelidir. HMK m. 280 hükmü raporun mahkemeye, CMK m. 67, f. 1 hükmü ise ilgili mercie (Cumhuriyet savcılığına, hâkime veya mahkemeye) teslim edileceğini öngörmektedir.

Beyan yazısı ne demek?

Beyan, hukukta “bildirme” anlamına gelen bir terim olarak geçer. Örneğin emlak beyanı, emlak bildirme anlamına gelir. … Ayrıca hukukta beyan etmek terimi de mevcuttur. Bu da beyan eden kişinin konu hakkında sözlü ve yazılı olarak kayıt altına alınabilir bir şekilde bildirimde bulunmasını ifade eder.