Aşılama tedavisi süresi

Aşılama tedavisi kaç gün sürer? Toplamda 15 gün sürmektedir. Bu sürede erkeğin gelmesi gerekmez sadece aşılama günü sperm örneği vermek için çağrılır. Kadın ise 15 gün içerisinde en fazla 2-3 kere ultrasonografi takibi ve en son aşılama işlemi için çağrılır.Jun 23, 2020

2 aşılama tutma şansı yüzde kaç?

Aşılama yöntemi, anestezi gerektirmeyen ağrısız bir yöntemdir. Aşılama tedavisi her bir aşılama için yüzde 15-20 gebelik başarısını arttırmaktadır ve ikinci aşılamada da bu oran yüzde 30-40 gibi yüksek değerlere çıkmaktadır.

3 aşılama tutma şansı yüzde kaç?

Arka arkaya 3 kez yapılan aşılama işleminde gebelik oranları `'a çıkar. Üçüncü aşılamadan sonra başarı oranları düşmeye başlar. Bu nedenle genelde 3-6 arası aşılama tedavisi uygulanır. Bu şekilde gebelik elde edilemiyorsa tüp bebeğe geçilir.

Aşılamadan sonra kaç gün yatmak gerekir?

Aşılama işlemi muayenehane şartlarında yapılan ağrısız, acısız ve kolay bir işlemdir. Aşılamadan sonra hasta 30dk yatarak dinlenir ve normal günlük hayatına döner.

Aşılama işlemi acı verir mi?

Kadın, günlük işlerini yapabilir ancak kendini aşırı yormamalıdır. Aşılama işlemi esnasında ve ardından anne adayı belki oldukça hafif bir kasık ağrısı duyabilir. Bu ağrı normaldir. Ancak genellikle aşılama tedavisine başvuran kadınların büyük kısmında böyle bir ağrı meydana gelmez.

Üst üste aşılama yapılır mı?

Beklemek gerekmez, ertesi ay ikinci aşılamaya geçilebilir. Aşılama tedavilerini ardışık yapmak tıbben sakıncalı değildir.

Aşılama tutma şansı yüzde kaç?

Aşılama yönteminde istatistiksel olarak başarı şansı %10-15 arasında seyrediyor.

Aşılamada kesin hamile kalınır mı?

Aşılama işlemi bu düşük olan gebelik şansını normal doğurganlığı olan çiftlere yaklaştırmak için yapılır. Aşılama eğer doğal döngüde yapılırsa gebe kalma şansı her bir tedavi seansı için %3-5'e çıkar. Ancak yumurta geliştirici ilaçlarla özellikle iğnelerle birlikte aşılama yapılırsa başarı %15-20'ye çıkar.