2 öğretimden 1 öğretime yatay geçiş

MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar. Ancak bu kanun 7'nci maddesinin birinci fırkasının son cümlesindeki şartları yerine getiren öğrenciler normal örgün eğitim programlarına yatay geçiş yapabilirler.

2 öğretimden 1 öğretime geçiş nasıl olur?

İkinci Öğretimden Birinci Öğretime Geçiş Yapılabilir mi? Evet arkadaşlar ikinci öğretimden birinci öğretime geçiş mümkündür. Ancak YÖK bunun için şart getirmiştir. İkinci öğretim okumaktayken bölümünüzde 'luk başarı dilimine girdiğiniz takdirde birinci öğretime geçiş yapabilirsiniz.

2 öğretimden 1 öğretim ders alabilir mi?

İkinci öğretim birinci öğretim derslerine girebilir mi sorusuna gelirsek de, şayet hocanızdan izin alırsanız birinci öğretim derslerine de katılabilirsiniz. İkinci öğretim ders giriş çıkış saatleri genel olarak saat 5 ile akşam 11 arasındadır.

Ikinci öğretim ders saatleri nedir?

İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerin ders saatleri üniversiteler tarafından belirlenir. Ancak genellikle 17.00 civarında başlayan ve 20.00 saatlerinde biten dersler bulunur. Eğitim verilen programa göre 15.00'da başlayan dersler de bulunabilir ancak ders saatleri sabah erken vakitlerde olmaz.

Ikinci öğretim örgün eğitim mi?

İkinci Öğretim: Bazı yükseköğretim kurumlarında normal-örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eşdeğeri programlar açılmakta ve bu programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde, hafta sonunda) yürütülmektedir. … İkinci öğretim öğrencileri normal programlara yatay geçiş yapamazlar.

Ikinci öğretimin ne farkı var?

Çoğu üniversitede normal/örgün öğretim saatleri dışında uygulanan ders saatleri vardır. Normal öğretimden farklı saatlerde uygulanan bu eğitime ikinci öğretim denilmektedir. … Birinci öğretimle arasındaki en büyük fark ise ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödeyerek eğitim görmesidir.

Ikinci öğretim kaç para?

Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1,379 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 689,50 TL'sini güz döneminde 689,50 TL'sini ise bahar döneminde ödeyecektir.

Ikinci öğretim ders saatleri kaçta biter?

2. öğretim genellikle saat 17:00 'da başlamaktadır ve ortalama 20:00 – 21:00 'da bitmektedir.